Tomey MR 6000 Мултифункциски уред  

 

 • Нов уред со интегрирани 6 функции
 • Рефрактометар, Кератометар, Тонометар, Топограф, Пахиметар, Анализа на Суво Око

ZIEMER FEMTO LDV

 

 • Мобилните модели на  FEMTO LDV Z се уникатни уреди, кои овозможуваат најголема стапка на повторување на секој фемтосеконд ласер и преклопување, прецизни спотови со многу ниска енергија на пулсот.
 • Нивната компактна големина и подвижност овозможуваат оптимална интеграција во работниот тек, без потреба за померање на пациентот за време на операцијата.
adaptica1-2

ADAPTICA KALEIDOS Binocular Vision Analyzer

 

 • Бинокуларен мобилен рефрактометар и анализатор на видот кој мери рефракцијата на очите и открива други промени на окото.
newpic

ADAPTICA VisionFIT SC Wearable Wireless Adaptive Refractor

 

 • Мобилен реафрактор со интегрирани електронски пробни рамки и прилагодливи асферични леќи. Едоставен за управување преку  андорид паметни уреди, се препорачува за употреба  кај некоперативни лица и лица со инвалидитет.
HEIDELBERG-LOGO-1

Spectralis ULTRA – WIDEFIELD IMAGING  MODULE  

 

 • Модулот SPECTRALIS Ultra-Widefield за сликање на широко видно поле со еден клик. Добиените  сликите во висок контраст се рамномерно осветлени дури и на периферијата. Модулот функционира одделно или симултано со скенирачка ласерската ангиографија, вклучувајки  флуоресцеин и ИЦГ ангиографија.

Spectralis BluePeak AUTOFLURESCENCE

 

 • BluePeak автофлуоресценцијата е неинвазивен скенирачки ласерски модалитет за сликање  на фундус со кој се открива метаболички стрес на мрежницата. Со BluePeak  сликите можат да откријат промени на RPE и фоторецепторот на клетките овозможувајки  дијагностички преглед на состојби на  мрежницата, како што се AMD и наследни заболувања.

Spectralis MULTICOLOR MODUL

 

 • MultiColor модулот  користи три ласерски бранови должини истовремено  обезбедувајки дијагностички слики на кои се прикажуваат различни структури на различни длабочини на мрежницата. Деталните слики во висока резолуција ги истакнат структурите и патологиите кои не се видливи со офтлмоскопија и фундус фотографии.
 • Мултиколорните слики може де добијат и кај пациенти со катаракта или нистагмус. Комбинацијата на Spectralis MultiColor со Spectralis OCT овозможува нова димензија на детали и разновидност на офталмолошките слики.

Spectralis NSITE ANALYTICS MODULE

 

 • Модулот Nsite Analytics овозможува следење на  промените во мрежницата кај пациенти со оптички невропатии и невродегенеративен процес не ограничувајќи се на Мултиплекс склероза, Паркинсонова болест и Алцхајмерова болест.